27.12.08

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΝΑΧΗ ΣΤΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ

Χθές 26 Δεκεμβρίου, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας της Ελευθερώτριας στο Λαγοπόδο, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, έκειρε μονάχη την διδα Ελένη Νικολ. Στραβοπόδη, από το Μπανάτο Ζακύνθου, δίδοντας της το όνομα ΝΕΚΤΑΡΙΑ, προς τιμή του νεοφανούς Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, του εν Αιγίνη.

Η είσοδος της δοκίμης μοναχής "εν ταις αυλαίς του οίκου του Κυρίου".
Ο Σεβασμιότατος, συγκινησιακά φορτισμένος, απήυθυνε στη νεόκουρη αδελφή Νεκταρία πατρικές καρδιακές νουθεσίες, τονίζοντάς της "την σπουδαιότητα και συνάμα βαρύτητα της Μοναχικής αποστολής στο σύγχρονο παραπαίοντα προς την αμαρτία και τη διαφθορά κόσμο" όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

"Τί προσήλθες αδελφή προσπίπτουσα τη αγία συνοδεία ταύτη;"
Αξίζει να τονιστεί ότι στην πνευματική αυτή χαρά της νέας Μοναχής, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, οι οποίοι ευχήθηκαν ολόθερμα σύμφωνα με τη μοναχική παράδοση η αδελφή Νεκταρία "να ζήσει και να ευαρεστήσει Θεώ, ανθρώποις και τη Γερόντισσά της".

"Ποθώ τον βίον της ασκήσεως, τίμιε Δέσποτα".

"Η αδελφή ημών Νεκταρία, έλαβε τον αρραβώνα του Αγγελικού Σχήματος".


"Ούτω λαμψάτω το φώς ημών έμπροσθεν των ανθρώπων"


Ο Μητροπολίτης μας υπογράφει στον Κώδικα της Μονής.


Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής μας εύχεται προς το Θεό η νεόκουρη Νεκταρία να ζήσει έτη πολλά, έτσι ώστε δια της Χάριτος του Θεού και του προσωπικού της αγώνα να καρποφορήσει "καρπόν εκατονταπλασίονα και ζωήν αιώνιον κληρονομίσει".
(Υ.Γ. Θερμά ευχαριστούμε τον π. Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεώς μας, για το δανεισμό των φωτογραφικών στιγμιοτύπων. Δείτε εκτενέστερα το υπέροχο φωτορεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ενορίας του Μπανάτου http://banato.blogspot.com)

ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ