13.11.08

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Σήμερα, εορτή του μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας μας Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, άγει τα ονομαστήριά Του ο Σεπτός Ποιμενάρχης της τοπικής μας Εκκλησίας και πνευματικός μας Πατέρας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.
Την παραμονή της εορτής Του, τελέσθηκε μεγαλοπρεπής πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στο Καθολικό της Μονής μας, χοροστατούντος του εορτάζοντος Επισκόπου μας, με την παρουσία τεσσάρων εκλεκτών Αρχιερέων, του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανού και των Θεοφιλ. Επισκόπων Νύσσης κ. Ελευθερίου, Νεοχωρίου κ. Παύλου και Μαραθώνος κ. Μελίτωνος. Συμμετείχαν Ιερείς διακονούντες στην Ιερά Μητρόπολή μας καθώς και από άλλες Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χειροθέτησε δυο Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, τους Αιδεσιμότατους π.Διονύσιο Σκιαδόπουλο, εφημέριο Κατασταρίου και Διονύσιο Γιαννούλη, εφημέριο Άνω Βολιμών, απονέμοντας τους το οφίκκιο του Μεγάλου Οικονόμου.
Την κυριώνυμη ημέρα, τελέσθηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου μας, κατά τη διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Υποδιακόνου Διονυσίου Τσουκαλά, από το χωρίον Βολίμες (βλ. φωτογραφικά στιγμιότυπα). Τον πανηγυρικό λόγο της εορτής εκφώνησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π.Διονύσιος Σιφναίος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, ο οποίος κατάγεται από το νησί μας.
Δεύτε προσκυνήσωμεν και προσπέσωμεν Χριστώ...

Κύριε, Κύριε, επίβλεψον εξ ουρανού...

Ο Ποιμενάρχης μας στην Άνω Καθέδρα.

Χερουβικός Ύμνος.

Μνημόνευση Μεγάλης Εισόδου.

Κέλευσον Δέσποτα Άγιε τον νυν προσφερόμενόν Σοι!



Άξιος!!!

Η στιγμή της καθόδου του Αγίου Πνεύματος.

Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής μας εύχεται ολόθερμα στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας, ο Κύριος μας να του χαρίζει υγεία και μακρότητα ημερών, για να ποιμαίνει Θεάρεστα την τοπική μας Εκκλησία.

ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ