1.3.09

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ

Σήμερα, Κυριακή της Τυρινής, εν πληθούση Εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής μας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας, τέλεσε και το Μυστήριο της Ιερωσύνης, καθιστώντας Πρεσβύτερο και "οικονόμο των Μυστηρίων του Χριστού" τον Αιδεσιμ. π. Διονύσιο Τσουκαλά. Ο Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο, του έκανε γνωστό ότι η βασικότερη αρχή που θα πρέπει πάντοτε να υπηρετεί, είναι η διακονία προς τον συνάνθρωπο, "υπέρ ου Χριστός ετύθη", όπως χαρακτιριστικά τόνισε. Επίσης, του τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να συμπεριφέρεται πάντοτε με επιείκια προς τον πάσχοντα άνθρωπο,"το επιεικές γνωσθήτω πάσιν ανθρώποις", ιδιαίτερα σήμερα όπου λόγω της εγωιστικής συμπεριφοράς μας, έχουμε αποξενωθεί από την πραγματική και ΜΟΝΗ πηγή της αυτοαγάπης, τον Σωτήρα Χριστό.
Καταλήγοντας, έκανε αναγωγή σε καθε μια από τις προπαρασκευαστικές Κυριακές του Τριωδίου, τόνίζοντας ότι ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει 1)να αποπέμψει τις φαρισαϊκές του συμπεριφορές, 2)να μιμηθεί της μετανοίας του ασώτου υιού για να μπορέσει μέσω αυτής να επιστρέψει στην Πατρική οικία, 3)να συμπάσχει καθημερινά με τον πονεμένο άνθρωπο, αφού μόνο κριτήριο της τελικής Κρίσεως θα είναι η αγάπη και 4)να μάθει να συγχωρεί, για να μπορέσει να συγχωρηθεί από τον εύσπλαχνο Πατέρα Θεό.
Η Θεία Χάρις... προχειρίζεται εις Πρεσβύτερον
Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας και πλήθους ευσεβούς Λαού.
Ο Ποιμενάρχης μας ομιλεί.

"Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία..."

Η είσοδος των Ιερέων στο Αρχονταρίκι της Μονής



ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ