26.2.09

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ Α΄ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΓ. ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Πνευματικού Πατρός και Επισκόπου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, το οποίο έχει ως εξής:
Α) Την Κυριακή της Τυρινής, 1 Μαρτίου το πρωί, θα Λειτουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής μας, όπου θα χειροτονήσει σε Πρεσβύτερο τον έως τώρα Διάκονο του Μητροπολιτικού Ναού π. Διονύσιο Τσουκαλά.
Β) Την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στο Καθολικό της Μονής μας, κατά τον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό και την Τελετή της Συγνώμης, που θα ακολουθήσει.
Γ) Στις 6 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, στις 7 το βράδυ, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων, θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Α΄Χαιρετισμών.
Δ) Το Σάββατο, 7 Μαρτίου, ώρα 10 το πρωί, Ημέρα των Νεκρών, θα τελέσει Αρχιερατικό Μνημόσυνο στο Κεντρικό Κοιμητήριο της πόλης.
Ε) Την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας), 8 Μαρτίου το πρωί, θα Ιερουργήσει στο Καθολικό της Μονής μας, όπου θα χειροτονήσει σε Διάκονο τον κ. Κωνσταντίνο Κόκλα, σπουδαστή του Εκκλησιαστικό Ι.Ε.Κ. Καλαμάτας.
ΣΤ) Την ίδια ημέρα, ώρα 7 το βράδυ, στον Ναό της Αγίας Τριάδος πόλεως, θα χοροστατήσει -σύμφωνα με την τοπική παράδοση- στην Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Λαουρένταινα και στην Λιτάνευση της Εικόνας Της μέσα στο Ναό.

ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ