14.2.08

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ

Αγαπητοί μου,
στην σημερινή εποχή του διαδικτύου -το οποίο εκμηδένησε το χωροχρόνο-, η Εκκλησία έχει αρχίσει να ασχολείται ενεργά με τη χρήση του, με μοναδικό σκοπό να μεταδώσει το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελικού λόγου "εἰς πάντα τά ἔθνη". Το ιεραποστολικό "άνοιγμα" της Εκκλησίας στον κόσμο, μέσω του υπολογιστή, ίσως είναι σήμερα ανάγκη επιτακτική. Αυτό επιδιώκει και η παρούσα προσπάθεια. Να διαλαλήσει αληθινό το μήνυμα της αγάπης του Κυρίου Ιησού Χριστού, όπως το βίωσε ο Άγιος Διονύσιος, Πολιούχος και Προστάτης της νήσου μας, της Ζακύνθου.
Είναι μια προσπάθεια συνοπτικής και περιεκτικής παρουσίασης του παρελθόντος και του παρόντος της ιστορικής Ιεράς Αυτοκρατορικης Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, που από αιώνες αποτελεί θεματοφύλακα της παράδοσης, της θρησκείας και του ελληνισμού, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της περιοχής του Ιονίου πελάγους.
Στις σελίδες αυτές μπορείτε να ταξιδέψετε στην μακραίωνη ιστορική πορεία της Μονής, την ζωή του προστάτη της Αγίου Διονυσίου, να έχετε περιγραφή της σημερινής της κατάστασης και άλλες σχετικές πληροφορίες, που ελπίζουμε ότι θα βρείτε ενδιαφέρουσες. Παράλληλα, θα έχετε την δυνατότητα φωτογραφικής παρουσίασης αρκετών θεμάτων που περιγράφονται.
Σας ευχόμαστε Καλή Περιήγηση!
Αρχιμανδρίτης Διονύσιος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί.ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ