30.5.09

ΝΕΑ ΜΟΝΑΧΗ ΣΤΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ

Απόψε, στο Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας της Ελευθερώτριας στο Λαγοπόδο, μέσα σε κατανυκτικότατη ατμόσφαιρα και μετά από 6ετή δοκιμασία, ο γέροντας και κτίτορας της Μονής Αρχιμ. Χρυσόστομος Γκέλμπεσης, μετά την ευλογία του Σεβασμ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Χρυσοστόμου, έκειρε μονάχη την δίδα Ειρήνη Πλιάτσικα, από το νομό Φθιώτιδος, δίδοντας της το όνομα ΠΑΝΤΟΧΑΡΑ, προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου της "Πάντων Χαράς" των Στροφάδων.




Η είσοδος της δοκίμης μοναχής "εν ταις αυλαίς του οίκου του Κυρίου".




"Τί προσήλθες αδελφή προσπίπτουσα τη αγία συνοδεία ταύτη;"

Στην πνευματική αυτή χαρά της τοπικής μας Εκκλησίας, του Ιερού Ησυχαστηρίου και της νέας Μοναχής, παρευρέθηκε ο Καθηγούμενος της Μονής μας Αρχιμ. Διονύσιος, Ιερείς, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεώς μας, πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, οι οποίοι ευχήθηκαν ολόθερμα σύμφωνα με τη μοναχική παράδοση η αδελφή Παντοχαρά "να ζήσει και να ευαρεστήσει Θεώ, ανθρώποις και τη Γερόντισσά της".

"Ποθώ τον βίον της ασκήσεως, τίμιε Δέσποτα".
Η κουρά των τριχών, απόθεση του παλαιού ανθρώπου
"Ενέδυσε γαρ με ιμάτιον σωτηρίου"
"Ο φιλών πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ, ουκ έστι μου άξιος..."
"Λαμβάνων τον σταυρόν Αυτού"
"Ούτω λαμψάτω το φώς ημών έμπροσθεν των ανθρώπων"
Ασπασμός του κατά σάρκα πατέρα της

Η νέα μοναχή Παντοχαρά, έλαβε τον Αραβὠνα του αγγελικού Σχήματος των Μοναχών

Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής μας εύχεται προς το Θεό η νεόκουρη αδελφή Παντοχαρά να ζήσει έτη πολλά, έτσι ώστε δια της Χάριτος του Θεού και του προσωπικού της αγώνα να καρποφορήσει "καρπόν εκατονταπλασίονα και ζωήν αιώνιον κληρονομίσει".

ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ