16.7.10

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουλίου 2010, στα Γραφεία της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Ημερίδα υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου, με φορέα την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων με την συνεργασία της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, της Μ.Κ.Ο. «ΑΓΑΠΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Γραφείων των Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων-Στελεχών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των Ιερών Μητροπόλεων του Λεκανοπεδίου Αττικής, της Πελοποννήσου, των Νήσων Ιονίου και των Νήσων Αιγαίου Πελάγους της Εκκλησίας της Ελλάδος, επί θεσμικών θεμάτων της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σήμερα και υπό τον γενικό τίτλο: «Φτώχεια» και «Κοινωνικός Αποκλεισμός», με την ευκαιρία της ανακηρύξεως από την Ευρωπαϊκή Ένωση του έτους 2010 ως έτους των ως άνω κοινωνικών φαινομένων.
Την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου εκπροσώπισαν ο Παν. Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης και ο κ. Νικόλαος Κεφαλληνός. 







11.7.10

Εκπρόσωπος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων στο νησί μας.

Σήμερα, Κυριακή 11 Ιουλίου 2010, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής μας, ιερούργησε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Θεόφιλος Λεμοντζής, Δρ. Θ και τακτικό μέλος της μονίμου Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων και Παραθρησκείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.
Ο π. Θεόφιλος, ευρισκόμενος για λίγες ημέρες στο νησί μας, θα έχει συνεργασία με τον υπεύθυνο του Γραφείου Αντιαιρετικού αγώνα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Δανιήλ Μπιάζη, για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας.
Ο π. Δανιήλ θα ενημερώσει τον π. Θεόφιλο για την δραστηριότητα των διαφόρων αιρετικών στο νησί μας και θα συζητήσουν από κοινού προτάσεις για την ποιμαντική αντιμετώπιση της δράσης τους.

6.7.10

Εσπερινός στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, στον Καλλιτέρο.

Με την παρουσία του Θεοφιλ. Επισκόπου Φωτικής κ. Διονυσίου και του Εφημερίου της Ενορίας Αγίας Τριάδος πόλεως π. Αντωνίου Καλόφωνου, των αδελφών της Μονής π. Δανιήλ και π. Σεραφείμ, του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Αντωνίου Κλάδη και άλλων Ιεροψαλτών, καθώς και με την προσέλευση πλήθους φιλάγιων Χριστιανών, πραγματοποιήθηκε απόψε το απόγευμα ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, ο Ναός του οποίου τιμάται στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Κυριακή.

5.7.10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την Τετάρτη 7 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, εορτάζει το Μετόχι της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου και ο


Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής

Καλλιτέρου Ζακύνθου




Οι Ιερές Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Τρίτη 6 Ιουλίου, ώρα 20.00 μ.μ.

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ.

 Τετάρτη 7 Ιουλίου, 08.00 π.μ.
ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Εκ της Ιεράς Μονής

2.7.10

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ "ΒΛΑΧΕΡΑΙΝΑΣ" ΣΤΟ ΑΡΓΑΣΙ.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι από το χθεσινή Ακολουθία του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού και της σημερινής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον ιστορικό προσεισμικό Ναό της "Βλεχέραινας", στο Αργάσι. Σε όλες τις Λατρευτικές Συνάξεις προεξήρχε ο Θεοφιλ. Φωτικής κ. Διονύσιος, με τη συμμετοχή του Εφημερίου της ενορίας Αργασίου π. Παναγιώτη Πόθου και ευλαβών Ιερέων.

Η Εικόνα της "Βλαχέραινας"

Το ιστορικό Εκκλησάκι

Κατάλοιπα παλαιάς πηγής

Εσπερινή Ακολουθία


Λιτάνευση της Παναγίας κατά το έθιμο




Ο χορός των Ιεροψαλτών

Στο υπαίθριο Αρχονταρίκι του Ναού

 Ο Θεοφιλέστατος με τον Εφημέριο και τους συνεργάτες του.

ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ